Моловете: Ново затваряне ще доведе до пагубни последствия за заетите в бранша 150 000 души

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължават предложенията, а заедно с това и споровете – кои ограничения, свързани с COVID-19 кога да отпаднат. Ново затваряне на търговските центрове в страната ще доведе до пагубни последствия за заетите в бранша 150 000 души, пишат в позиция до медиите Българската асоциация на ритейл центровете и Българската ритейл асоциация по повод информацията, че властите обмислят отново по-строги антипандемични мерки, съобщи БНТ.


Затварянето на моловете ударило най-сериозно книжния бизнес

“Нашите условия са да не затваряме, защото ни отвориха преди един месец. В момента има области в държавата, където има високо разпространение на вируса, където въобще не съществуват търговски центрове, което ясно показва, че търговските центрове не са причина за разпространението на коронавируса”, заяви Манол Гойгаджиев, председател на Българската асоциация на ритейл центровете.

За момента за най-важното е да работим и разчитаме на държавата да имаме открит диалог, каза още той.

“Следваме абсолютно всички епидемични мерки, за момента няма констатирани нарушения и не мислим, че трябва да бъдем затворени. Ако се наложи затваряне, отворени сме за диалог с държавата, за да намерим решение, което би работило за двете страни, каза Гойгаджиев.

За съжаление, нямаме предвидимост, ситуацията е доста динамична, разбираме позицията на държавата. Гледаме за период от две седмици какво се случва, което не е достатъчно, защото търговците планират месеци напред, в момента закупуват колекции – пролетни, лятни, каза още Гойгаджиев.

По думите му, търговците са се върнали на работа, но не са на нивата преди пандемията, все още нивата на посещаемост са по-ниски, все още има период на възстановяване.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар