Момченце, участвало в снимките на видеото за “химическата атака в Дума”, разказа какво са му платили!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сирийското момче Хасан Диаб, представен във видеото на “Белите каски” като жертва на химическа атака, разказа подробности за снимките на клипчето.

“Ние бяхме в мазето. Мама ни каза, че днес нямаме нищо за ядене и ще се храним чак утре. Тогава чухме викове на улицата “отивайте в болницата”.

Побягнахме към болницата и още като влязох ме хванаха и започнаха да ме поливат с вода.

След това ни сложиха на креват заедно с други хора”, разказа момчето в ефира на тв канала “Россия 24”, цитиран от осведомителните агенции.

Военният кореспондент на тв канала Евгени Поддубни отбеля, че момчето е нямало какво да яде, а за да участва в снимките му предложили ориз, фурми и бисквити.

Разказът на Хасан потвърждава и баща му, който добавя, че не е имало никаква химическа атака в града.

“Когато разбрах, че детето ми е в болница, бях на работа, но помолих да ме пуснат и побягнах натам. Не е имало никакво химическо оръжие. Аз пушех на улицата и не съм усетил нищо.

Влязох в болницата и видях семейството си. Екстремистите дадоха за участието в снимките фурми, бисквити, орис и ни пуснаха да си ходим. Детето ми се чувстваше отлично”, уверява бащата на Хасан.

Привет. Это Хасан Диаб. Ему 11 лет и он снимался в ролике Белых касок за еду (финики, рис, печенье) 7 апреля в Думе. Хасан жив и здоров и передает привет всем, кто так сильно переживает за пострадавших в Думе от отравления, и одобряет удары по Сирии. ************************************************************In return for playing a victim in #WhiteHelmets propaganda video 11 year old #HassanDiab got some badly needed food a few dates, rice, and a cookie He is alive and well and sends his greetings to everyone#whitehelmets #douma #syria #chemicalattack
A post shared by Евгений Поддубный (@evgeny.poddubny) on Apr 18, 2018 at 8:16am PDT

Източник: blitz.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар