Момчето, ранено при катастрофата с кола на НСО, мина успешно операцията – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Успешно е приключила лицево-челюстната операция на 14-годишното момче, пострадало преди няколко дни на бул. “Драган Цанков” в София, съобщиха от Окръжна болница.

“Извършено беше манулано-инструментално наместване на носни кости, извадиха се парчетата от счупените зъби на горна челюст и беше фиксирана фрактурата на долна челюст”, обясни д-р Константин Димов от клиника по ЛЧХ на УМБАЛ “Св. Анна”-София АД. “Операцията е успешна, но няма да е последна. На пациента му предстои и зъбна рехабилитация“, подчерта д-р Димов.

Във вторник вероятно момчето ще претърпи втора операция, съобщи директорът на болница “Света Анна” д-р Славчо Близнаков относно текущото състояние на детето.  Очаква се до дни момчето да бъде освободено за домашно лечение.

Катастрофата стана на столичния булевард “Драган Цанков” в четвъртък. Към момента е ясно, че колата на НСО не е била в специален режим на движение, а шофьорът е бил сам в нея. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

По случая тече досъдебно производство, а Военната прокуратура разследва причините за инцидента.

“След реформирането на НСО, която беше призната в света, започна нейната деформация. Затова сега е като болен пациент, който трябва да се лекува”, коментира ген. Димитър Владимиров, бивш директор на НСО, пред Нова телевизия.

“Първо беше приет един калпав закон за НСО. Една от грешките в него е началници на службите да стават лица не от системата. Те деформираха службата”, смята ген. Владимиров. Освен това, по думите му, се е създало обществено мнение срещу службата. 

“Първо трябва да се промени законът”, смята ген. Владимиров. Според него в закона е допусната и “политическа насока”. Освен това ген. Владимиров заяви, че през 2004 г., когато той е бил шеф на НСО, бюджетът е бил 13 млн. лева, а сега е 40 млн. лева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар