Мониторингът на ЕС над Румъния може да приключи тази година

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на румънската Камара на депутатите Лудовик Орбан приветства днес изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Юрова, според което Румъния може да се освободи от Механизма за сътрудничество и проверка още тази година, предаде Аджерпрес.

“Тази новина представлява признание за усилията и ангажимента на правителството на Национално-либералната партия (НЛП), както на настоящата управляваща коалиция за коригиране на правосъдните закони, прокарани от Социалдемократическата партия (СДП) в периода 2017-2019 г. и спрени чрез референдума за правосъдието през 2019 г., иницииран от президента Клаус Йоханис”, написа на страницата си във Фейсбук Орбан.

Той посочи, че на видеконференция с Вера Юрова по-рано днес е подчертал, че Румъния е на добър път по отношение на спазването на правовата държава, а правителството на новата коалиция има изключително ясна позиция на нулева толерантност към корупцията.

“Изключително сме ангажирани да осигурим чрез публични и парламентарни дебати съществено подобряване на законодателството и на общата рамка за организирането и функционирането на цялата съдебна система”, написа още лидерът на НЛП.

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова заяви за общественото радио, че Румъния може да приключи Механизма за сътрудничество и проверка на правосъдието през тази година, отбелязва Аджерпрес.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар