Монтират асансьори в подлеза до УМБАЛ Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В напреднал стадий е работата по монтирането на 8 асансьора на 4 подлеза в града. Ще могат да ги използват както хора в инвалидни колички, така и майки с бебешки колички и велосипедисти. Важното е да пресичат по безопасен начин, а не да рискуват живота и здравето си заради недостатъчно достъпна инфраструктура, съобщиха от община Бургас.

Предстои монтирането на два асансьора в подлеза до УМБАЛ Бургас, свързващ комплексите “Зорница” и “Славейков”. Почти готови са съоръженията по бул. “Стефан Стамболов” – между Второ РПУ и зала “Арена Бургас”, както и при спортна зала “Младост”. Там скоро ще започнат тестове на новите асансьори, за да бъдат одобрени от техническа комисия.

Остава да се монтират и подемниците при кръстовището “Демокрация” – “Копривщица” – двустранно, както и при останалите изброени подлези.

Асансьорите ще бъдат оборудвани с видеонаблюдение, като превенция против вандализъм. След довършване на строителните дейности, монтажа и всички технически проверки, съоръженията трябва да заработят през месец май.

Общината ще търси възможност да изгради такива асансьори и на други градски подлези.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар