МОН одобри шест проекта за нови учебници по история за V клас

България, Общество
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

УчебнициШест от внесените осем проекта за нов учебник по история и цивилизации за V клас са били одобрени от комисията, оценяваща съдържанието, графичния дизайн и полиграфическото изпълнение, съобщиха от образователното министерство във вторник.

Одобрените проекти са на издателствата “Анубис“, “Булвест 2000“, “Даниела Убенова-Даниела Биланска“, “Просвета Плюс“; “Просвета – София“ и “Св. Георги Победоносец“. Оценителите смятат, че проектите на издателствата “Питагор“ и „Архимед 2“ не отговарят на изискванията на държавния образователен стандарт за учебниците.

Представители на издателствата получиха възможност да се запознаят със становищата на оценителите. Така те ще могат да отстранят бързо пропуските и да отпечатат проекти, които ще бъдат представени първо в МОН, а след това – оценявани от учителите. Учебници ще се избират в 1716 училища в страната. Очаква се процесът да започне в началото на месец август.

В комисията по оценяване на съдържанието на проектите участваха 7 души – учители, преподаватели и научни работници от БАН, както и експерт от РИО. Други 6 души оценяваха графичния дизайн и полиграфическото изпълнение на учебниците.

Източник: Mediapool

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар