МОН: При необходимост отново ще се мине на онлайн обучение – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“При необходимост сме готови във всеки един момент отново да се премине към дистанционно обучение”, каза зам.-образователният министър Таня Михайлова в ефира на bTV. Тя отбеляза, че според последните проучвания на МОН учениците до 11 години не представляват риск за възрастните. По думите ѝ в училище рискът е контролиран.

Михайлова посочи, че след 18 януари най-вероятно ще бъде разглеждан и въпросът кога по-големите ученици ще се върнат в училище. Към момента обаче няма как да бъде посочена конкретна дата.

Според нея дистанционното обучение е изключително добра алтернатива, но не може да замени присъственото обучение и ролята на учителя.

Това оставане вкъщи, затваряне и работа само пред компютъра при всички случаи се отразява на психиката на нашите деца. Зачестяват сигнали от родители, че децата им са по-притеснени, по-чувствителни към темата”, каза Михайлова като подчерта, че това ще даде отражение след години.

“В децата се наслагва вина, че са преносители на вируса и сякаш възрастните прехвърлят бремето на ситуацията и върху тях”, коментира Таня Михайлова.

До момента 68 учители са загубили битката с коронавируса, информира зам.-образователният министър. Веднага щом медиците на първа линия бъдат ваксинирани ще започне и ваксинирането на учителите, като първи ще са тези в по-рискова възраст.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар