Моралът, господа. Моралът. В политиката той има законова граница, която се дефинира от търговията с влияние.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият пиар на служебния кабинет на Марин Райков и бивша ТВ водеща Ивет Добромирова написа във Фейсбук: Прочетох становището на адвокати на страницата на “Артекс”. Имам следните въпроси:

1. Каква е окончателната цена, на която Цветан Цветанов е придобил този имот. Тя никога и никъде не е спомената. Не е спомената и във въпросното становище.

2. Какво е платеното ДДС за сделката? Бартерът не е основание да не се плати дължимото ДДС върху цялата стойност на сделката, в която той се включва?

За незапознатите със законовите правила на сключването на такива сделки – дори и бартерите следва да имат финансово остойностяване в съответните договори между страните. Това се прави по две причини – така се определя разликата, която се дължи от една от двете страни и защото ДДС-то се дължи в пари на хазната, а не в предмети. Логично е нали?

3. Защо становището касае единствено апартаментите на Цветанов, а не и тези на останалите висши функционери от ГЕРБ.

4. И накрая, но не последно място – някой дължи обяснение за мигновената препродажба на двата апартамента, разменени за един, на бивш подчинен на Цветанов, също функционер от ГЕРБ, което оставя обосновано съмнение, че всичко е фиктивно и апартаментите са си все така на Цветанов.

5. Това адвокатите на Цветанов ли са или на Артекс?

Моралът, господа. Моралът. В политиката той има законова граница, която се дефинира от търговията с влияние.

За нея се търси наказателна отговорност.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар