Мор в София на Великден, 60 пациенти са в критично състояние, а 1800 – в “Пирогов”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипите на „Пирогов” отчитат тежки дежурства в дните около Великден.

От 26 април до този момент в Спешното отделение на университетската болница са потърсили помощ 1800 човека.

От тях за лечение се налага да останат 260. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. 

Пациентите без здравни осигуровки, настанени за лечение в „Пирогов”  са 15. Университетската болница се е погрижила не само за жители и гости на София по време на почивните и празнични дни около Великден. Екипите са хоспитализирали и едни от най-сложните случаи от цяла България.

Близо 80 човека от различни части на страната получават високоспециализирана медицинска помощ през тези дни. Натоварено е било и дежурството в уникалното за България детско спешно отделение. През него са преминали над 520 деца, на 50 от тях се е наложило да останат за лечение в „Пирогов”.

В реанимационните структури се борят за живота на 60 пациенти. Натоварени са били хирургичните, травматологичните, неврохирургичните спешни кабинети и клиники. В тях са постъпили сложни медицински случаи от София и страната. През спешния неврологичен кабинет са преминали 75, от които са оставени 11 пациенти с инсулт. През кабинета по кардиология и вътрешни болести са преминали 233, а са оставени за лечение 52 пациенти.

Двама мъже на 45 и 71 години са хоспитализирани след прекомерна употреба на алкохол. Няма деца и младежи, които да са посрещнали Великден в „Пирогов” поради същата причина.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар