Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли с „неприятелските страни“ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли с „неприятелските страни“ и национални валути на страните, които са надеждни бизнес партньори. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща по икономически въпроси на 18 април, предава 

ТАСС

.

Той отбеляза, че ограниченията, които „неприятелските страни“ са наложили срещу Руската федерация, са се отразили на възможностите на вътрешния бизнес, затрудняват логистиката на доставките за износ и внос и създават пречки за извършване на плащания.

„Необходимо е да се окаже максимално съдействие на предприемачите за решаването на тези проблеми, включително ускоряване на прехода на външната търговия към разплащания в рубли и в национални валути на страните, които са надеждни бизнес партньори“, заяви руският държавен глава. „Искам да подчертая, че в новите, променени условия тук трябва да вървим напред с много по-бързи темпове“, заяви Путин и поиска да докладва на срещата как е организирана тази работа и какви резултати се планират да бъдат постигнати в нея.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар