Запорожка АЕЦ

Москва: Генералният секретар на ООН да не пречи на мисията на МААЕ в Запорожката АЕЦ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 3 юни между руската страна и ръководството на секретариата на Международната агенция за атомна енергия МААЕ беше напълно съгласуван маршрутът и графикът на движение на международната мисия на агенцията в Запорожката АЕЦ.

Това обявиха в изявление от руското министерство на външните работи, разпространено в социалните мрежи от говорителя Мария Захарова.

В плътно взаимодействие с МААЕ ни се удаде да решим всички сложни въпроси, свързани с организацията и провеждането на толкова сложното в днешните условия мероприятие. Но в последния момент бе стопирано с „червена светлина“ от департамента по сигурността на Секретариата на ООН. Мисията бе провалена и от това се възползваха властите в Киев, които засилиха своите провокации и обстрели срещу атомната станция, пише още в позицията.

Надяваме се, че в настоящата ситуация Генералният секретар на ООН осъзнава напълно своята отговорност и няма чрез подчинения му департамент на Секретариата или други звена от механизма на ООН да да препятства провеждането на мисията на МААЕ, пише още в позицията на руското Външно.

От своя страна Москва е готова да окаже максимално възможното съдействие за решаването на всички организационни въпроси.

Източник: Епицентър

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар