Москва изгони от страната служител на посолството на Скопие

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Външното министерство на Русия обяви за „персона нон грата“ служител на посолството на Северна Македония в Москва в отговор на аналогични действия спрямо служител на руското посолство в Скопие, съобщи ТАСС.

„На 4 октомври временно управляващия посолството на Република Северна Македония в Руската федерация – Оливера Чаушевска-Димовска, е извикана в Министерството на външните работи на Русия, където й е връчена нота за обявяването на персона нон грата на служител на посолството на Северна Македония в Москва“, се посочва в съобщение на руското външно министерство.

„Въпросната мярка се явява отговор на предприетото през август от северномакедонска страна и с нищо необосновано решение да се обяви за „персона нон грата“ дипломат от руското посолство в Скопие“, се посочва още от в съобщението.

От Външното министерство на Русия отбелязват, че „северномакедонската администрация продължава да се движи по конфронтационния път, без да обръща внимание на факта, че подобни действия ще нанесат щети на двустранните отношения“.

Миналата година Скопие изгони двама руски дипломати на фона на скандала с взривовете на оръжейни складове във Врбетице, Чехия.

През юни Русия вече обяви за персона нон грата един служител на посолството на Република Северна Македония в Москва.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар