Никол Пашинян: Опасността от етническо прочистване не е преминала

Москва към Пашинян: Не ние организираме цветни революции, а Западът, който е доста опитен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия не организира „цветни революции“, за разлика от Запада, който е „доста опитен“ в това отношение. Ето как външното министерство коментира обвиненията срещу Москва за организиране на протести в Армения

Твърденията, че протестите в Армения са вдъхновени от Русия, нямат нищо общо с действителността, заяви руското външно министерство.„Ръководителят на арменското правителство трябва да е наясно, че Москва не прави такива неща – за разлика от Запада, който е доста опитен в организирането на „цветни революции“,“ заявиха от министерството.


От министерството подчертават, че ръководството на Армения прави огромна грешка, като се опитва да разруши връзките с Русия и да превърне страната в „заложник на геополитическите игри на Запада“.

Посланието за независимост на арменския премиер Пашинян от 24 септември 2023 г. съдържа неприемливи нападки срещу Русия и не може да предизвика нищо друго освен отхвърляне„, подчертава министерството. Министерството на външните работи обясни това като опит на арменското ръководство да се освободи от отговорност за „провалите във вътрешната и външната политика“, като прехвърли вината върху Москва.

Пашинян по същество признава, че Ереван умишлено се подготвя да се отвърне от Москва, оправдавайки се с предполагаеми грешки на Русия и ОДКБ, съобщи министерството. Вместо да спази споразумението на лидерите на Русия, Азербайджан и Армения за бъдещето на Нагорни Карабах, арменският премиер се поддаде на призивите на Запада, заявиха от външното министерство.

„Този безотговорен подход на екипа на Пашинян предизвика разбираемо недоволство сред част от арменското общество, което се изрази в народни протести“, обясни Песков.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар