Москва ни пита за наше оръжие в Алепо

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Москва има въпроси към София относно намерено в Алепо оръжие българско производство, попаднало в ръцете на бунтовниците. Това стана ясно от изказване на говорителя на руското МВнР Мария Захарова. Тя уточни, че става въпрос за открит склад с боеприпаси в източните квартали на сирийския град, за които е било доказано, че са произведени у нас, предаде “РИА Новости”. Става въпрос за ракети “Град”, противотанкови оръдия и снаряди.

В тази връзка Захарова обвини нашата страна в умишлено протакане на подписването на споразумения за производство на оръжия и боеприпаси, разработени от СССР, които България все още произвежда, но без да има лиценз. По принцип тези въпроси се разискват почти при всяка среща на държавно ниво, включително и при последното посещение на Владимир Путин у нас. Говорителят на руското МВнР заяви, че явно нашата страна я устройва липсата на урегулиране по отношение на тези производства.

“Искам да подчертая, че от края на 90-те години Русия води преговори със София за подписването на междуправителствено споразумение за лицензи, които преди всичко да регламентира износа на военна продукция за трети страни. За съжаление българската страна не бърза да го подпише. Ясно е, че такава липса на урегулиране на отношенията устройва определени български представители”, каза Захарова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар