Москва обяви за терористична организация руски легион, воюващ на страната на Украйна

Москва обяви за терористична организация руски легион, воюващ на страната на Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Москва обяви за терористична организация “Легиона “Свобода за Русия” – подразделение, съставено от руски бойци, воюващи на страната на Украйна, предаде Франс прес.

С решението се забранява дейността на организацията на територията на Русия, а членовете и привържениците ѝ са заплашени от тежки присъди, достигащи до доживотен затвор.Руският Върховен съд постанови мярката по искане на главния прокурор, съобщи канцеларията му в социалната мрежа Телеграм.


Легионът е създаден “с цел подкопаване на конституционните устои на Русия и сваляне на властта в страната, включително чрез извършването на терористични актове”, се казва в съобщението.

Легионът, който беше създаден в началото на военните действия в Украйна, е част от международен корпус от доброволци, воюващи на страната на силите на Киев. На емблемата му е изобразен юмрук с думите “Свобода за Русия”, пише БТА.

В интервю през януари говорител на легиона, представил се с прякора си “Цезар”, заяви пред журналисти от Франс прес, че в него участват “няколкостотин” руснаци, разположени в Донбас. Част от бойците му се сражават в град Бахмут, където от месеци се водят ожесточени боеве, каза тогава говорителят. Повечето от участниците в легиона са артилеристи и са под командването на украински офицери.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар