Москва обяви „нечувана намеса” на САЩ в делата на Венецуела

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия счита за „нечувана намеса” това, че САЩ призовават венецуелските военни да променят клетвата си, коментира Александър Шетинин, директор на латиноамериканския отдел на външното министерство.

„Както руският министър на външните работи Сергей Лавров каза наскоро, „комисията на Мюлер почива” (става въпрос за Комисията на специалния прокурор на САЩ, разследващ случая с „намесата” на Русия в американските избори). Защото директното обръщение на чужда държава към въоръжените сили на друга държава, в каквато и форма да се извършва, за да се промени позицията и клетвата, е абсолютно нечувано като намеса във вътрешните работи на суверенна държава”.

Той също така подчерта, че Венецуела не е поискала военна помощ от Русия.

По-рано Белият дом заяви, че Вашингтон е в пряк контакт с венецуелските военни и призова представителите на венецуелската армия да преминат на страната на опозиционния лагер.

Хуан Гуайдо вече е признат за държавния глава от редица високопоставени венецуелски военни – по-специално ръководителя на отдела за стратегическо планиране на Генералното командване на венецуелските военновъздушни сили, генерал Франсиско Естебан Родригес, който веднага е наречен предател в авиацията на страната.

Превод: В.Сергеев

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар