Москва: Решенията на Международния наказателен съд са юридически нищожни

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Решенията на Международния наказателен съд нямат никакво значение за Руската федерация, включително от правна гледна точка“.

Това коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, след като стана ясно, че МНС е издал заповед за задържането на президента Владимир Путин и на “детския омбудсман” Мария Белова.

“Русия не е страна по Римския статут на Международния наказателен съд и не носи задължения по него. Русия не сътрудничи с този орган и възможните “рецепти” за арест, идващи от Международния съд, ще бъдат правно нищожни за нас“, каза Захарова.

Кремъл смята заповедта за ареста на Владимир Путин за възмутителна и нищожна от гледна точка на закона, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. „Ние смятаме самото поставяне на въпроса за възмутително и неприемливо“, каза Песков пред репортери, коментирайки решението на МНС.

„Русия, както и редица държави, не признава юрисдикцията на този съд. Съответно всякакви решения от този вид са нищожни за Руската федерация от гледна точка на закона“, подчерта той.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар