Москва: САЩ нареждат на Украйна да разшири максимално военната мобилизаци – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съединените щати нареждат на Украйна да разшири максимално военната мобилизация, твърди директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин.

Съгласно публикувано изявление “надеждната информация”, с която разполага руското разузнаване, показва, че САЩ правят това, за да може Украйна да компенсира “огромните загуби”, понесени от нейните въоръжени сили по време на “неуспешното контранастъпление”.Целта е Киев да “демонстрира на международната общност невъзможността за победа на Русия в украинския конфликт”, отбеляза Наришкин.


Съобщава се също, че препоръката е военно-политическото ръководство на засегнатата от войната страна да намали наборната възраст на 17 години и да я повиши на 70 години, а също да проведе допълнителна мобилизация на жени.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски призова да не се очаква бърз край на войната и предупреди, че тя “няма да свърши толкова бързо, колкото ни се иска”.

Изказването му дойде след изявлението от началото на месеца на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, че войната е в задънена улица.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар