Москва се готви за парада на 9 май, в 25 руски градове се отказаха от военната манифестация

Москва се готви за парада на 9 май, в 25 руски градове се отказаха от военната манифестация

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия се готви за Деня на победата – 9 май, когато страната отбелязва 79 години от победата над нацистка Германия във Втората световна война. Край Червения площад вече се разполага руска военна техника за парада на 9 май.

Такъв обаче няма да се има навсякъде – 25 от руските градове се отказаха от провеждането му, а в други 49 няма да има заря за празника от съображения за сигурност.

Без салюти за годишнината от победата над Хитлер ще останат в някои от присъединените от Русия украински градове, като Мелитопол.

Заря няма да има още и във Волгоград, Курск, Белгород, по границата с Украйна, Екатеринбург, Ростов на Дон, Красноярск, Брянск, Омск, Воронеж и други.

Военен парад ще се проведе в 7 от градовете герои и в 18, където са разположени по-големи военни формирования, съобщи военният министър на РФ Сергей Шойгу.

По думите му в проявите за Деня на победата ще участват 150 000 военни с 2500 образци на оръжия и военна техника. Само на Червения площад в руската столица е планирано да дефилират 9000 военни със 70 единици бойна техника.

Парадът ще бъде закрит с демонстрация в небето от авиационните групи “Руски витязи” и “Стрижи”.

Дни преди празника за разгрома на Хитлеристка Германия, руската армия подреди в Парка на победата пленени военни трофеи и военна техника на западните държави на изложба за Деня на победата – 9 май, когато страната отбелязва 79 години от победата над нацистка Германия във Втората световна война.

В изложбата са подредени пленени танкове, автомобили и оръжия, производство на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Швеция, Финландия, Австрия, Турция, ЮАР и други. Военните трофеи са пленени от руската армия при боевете при Авдеевка и в Запорожието, съобщиха от руското военно министерство.


Снимка: МО на РФ/Телеграм


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар