„Москвич“ се завръща, само че в Китай – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Яуза“ се очаква да бъде в сегмента на кросоувърите.

Новият модел е кръстен на река Яуза и се очаква да бъде първият модерен руски SUV.Ръководството на завода на марката е представило списък с модели, които са предназначени да изместят западните марки. Голяма част от западните производители на автомобили спряха производството си в Русия след началото на войната.


„Яуза“ изглежда като класически кросоувър. Прибавени са хромирани детайли, както и такива от черна пластмаса. Основата на модела е китайският JAC Sehol Х4, въпреки че на предния капак виждаме емблемата на „Москвич“.

Фабриката на китайския бранд е до град Хефей в Източен Китай и именно там би трябвало да се прави и „Яуза“ или по-точно – върху вече наличните Sehol Х4 да се слага надписът „Москвич“.

Новият „Москвич“ идва с бензинов двигател от 150 конски сили и автоматична трансмисия. В бъдеще се очаква и електромобил от марката.

Цената на Москвич „Яуза“ все още не е напълно ясна. JAC Sehol Х4 струва между 12 900 и 15 хил. долара в зависимост от модификациите му. Руският му брат-близнак най-вероятно ще пристига на цена от 1 млн. до 1,8 млн. рубли – между 16 300 и 29 300 долара.

Интериорът е по-скоро оскъден. Малък дисплей с инфотеинмънт система и панел с бутони под него. Кожен салон с велурени елементи. Възможно е и някои екстри да бъдат орязани.

Остава и проблемът кой ще може да си закупи подобен автомобил на територията на Русия. Редица компании прекратиха вноса на свои продукти, защото в страната няма достатъчна покупателна способност.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар