Московски: Ще бъдем безкомпромисни към корупционните практики – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата декларира, има воля и ще бъде абсолютно безкомпромисна към всякакви нерегламентирани практики, свързани с всички контролни органи, които имат отношения по превенция, безопасност на пътя и намаляване на ПТП-та. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски по повод акцията на ГДБОП и прокуратурата в ДАИ във връзка с купуването на шофьорски книжки. “Към момента мерките, които успяхме да предприемем и са работещи за Автомобилна администрация, касаеха основно провеждането на теоретичните изпити – създадохме терминалите, които функционират от месец и половина. Имаме около 20 000 души, които минаха като кандидат-водачи. Нямаме нито един сигнал. За момента изглеждат непробиваеми. Те вършат работа за провеждане на теоретичния изпит. Кандидатът влиза пред себе си има един таблет, без достъп до WiFi. Има директно видеонаблюдение, за да се наблюдават директно как се провеждат изпитите”, отбеляза Московски, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че рисковата зона към момента е била именно провеждането на практическите изпити, към която и бе насочена акцията на специализираните органи. “Нямам право и не мога да давам подробности по нея, тъй като ще предстоят най-вероятно процесуално-следствени действия. Тя е с пълното съдействие на министерството. Предварителните действия по осъществяването и се подготвяха поне от половин година. Надявам се специализираните органи да успеят да докажат, ако има извършени неправомерни и незаконосъобразни действия от страна на изпитващите, които бяха задържани вчера”, подчерта Московски.

“При положение, че получаваме в някакъв момент сигнал за нерегламентирани практики и уволним хората, които са замесени, няма да може да се стигне до вчерашната разработка. Кадрови промени в ДАИ ще има със сигурност. Тези, които са извършили престъпление нямат място повече в структурите на ДАИ”, каза още ресорният министър.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар