Мост над Марица пропада заради откраднат чакъл от фирма на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Oграничава се движението на камионите над 12 т по моста над река  Марица при 119-ти км на път II-66 Чирпан – Поповица, между селата Мирово и Милево, съобщиха от АПИ. Причината е влошеното състояние на съоръжението от значителното понижение на речното дъно след изземването на големи количества кариерни материали .

Сигналът за проблема дойде през ноември  м.г. от жителите на село Мирово, които съобщиха , че години наред безразборно се изземва пясъка от коритото, но никой не обръщал внимание на фирмата, наета за почистване. Първоначално хората бяха успокоени, че се спазват проектните задания и че няма никаква опасност за съоръжението.

На 21 януари от агенцията съобщават, че през февруари ще започнат ремонтно-възстановителни работи, които да спрат деструктивните процеси, да възстановят носещата способност и да осигурят дълготрайната експлоатация на моста.

В момента се изработвал технологичен проект.  До завършване на ремонтите тежките автомобили ще ползват алтернативни маршрути, тежащите до 12 т ще преминават през опасния мост със скорост до 50 км /час.

На този етап няма издадени нови разрешителни за изземване на инертни материали от страна на Басейнова дирекция – Пловдив, не се знае колко ще струват  аварийния и последващия цялостен ремонт на моста.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар