Мотаят разследването срещу стрелците от ГЕРБ Димитър Георгиев и Сергей Ташков – Бейката

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разследването, което започна след сигнал за бракониерство, довел до арестуването на гебропитека и бивш шеф на ДАНС Димитър Георгиев, все още продължава.

Очакват се резултати от възложените експертизи. Това съобщи за „Сега“ административният ръководител на районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки. Той не разкри допълнителна информация по делото.

Вече измина половин година от образуването на досъдебно производство. Бившият председател на контраразузнаването беше задържан на 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов в землището на с. Полена, община Симитли.

Димитър Георгиев е бил в компанията на действащ служител на ДАНС, както и на президента на футболен клуб „Витоша Бистрица“ Сергей Ташков – Бейката.

Бейката пляска в несвяст на своя шеф, с когото ритат заедно топка

„Младият действащ служител на агенцията е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“, обяви вътрешният министър Рашков по случая.

В един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе. Открити са и няколко ловни оръжия, както и голямо количество патрони. По неофициална информация в медиите щом видели полицаите, мъжете изхвърлили от колата торбичка със стоп патрони и един шумозаглушител.

При последвал обиск са намерени още 116 патрона. Част от оръжията били скъпи автомати. Оправданието на задържаните било, че са видели на пътя куцащо прасе и извършили санитарен отстрел, за да не зарази други животни.

Впоследствие бившият шеф на ДАНС отрече да има общо с убитото диво прасе. „Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам общо с другата кола, в която е открито животното, нито познавам добре хората в нея. Возил съм се в отделен автомобил“, коментира той пред bTV.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар