Моторна лодка и круизен кораб са се сблъскали по Дунав, има жертви – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Моторна лодка и круизен кораб са се сблъскали по Дунав, има жертви

Ивайло Ангелов

Двама души загинаха, а други петима са в неизвестност след предполагаем сблъсък между малка моторна лодка и круизен кораб по река Дунав северно от Будапеща късно в събота, съобщи унгарската полиция, предава Reuters, цитирана от ИА Фокус.

Тялото на възрастен мъж е намерено близо до мястото, докато това на жена е извадено по-надолу по течението, а звената за реагиране при бедствия все още издирват петимата изчезнали души, обяви полицията в неделя.

Говорител на полицията в Будапеща Сома Чеси заяви, че осем възрастни са били на борда на малката моторна лодка по време на предполагаемия сблъсък. Съобщава се за инцидента в събота вечерта, след като полицията разговаря с мъж, открит с кървяща рана на главата близо до главния път край реката близо до Вероче, на 55 км северно от Будапеща.

“Полицията разговаря с мъжа и от първоначалната му комуникация те направиха заключението, че той вероятно е жертва на някакъв вид инцидент с лодка”, каза Csecsi.

Тялото на мъжа е открито южно от Вероче, докато тялото на жената е намерено по-надолу по течението близо до мост в северните покрайнини на Будапеща, където полицията също е извадила повредената моторна лодка.

“По време на инцидента в района се намираше круизен кораб, който беше спрян в град Комаром, където полицията установи, че корабът е повреден от едната страна”, заяви той.

Унгарските държавни медии публикуваха изображения на закотвен 109-метров круизен кораб, идентифициран като базирания в Швейцария Хайделберг. Засега не е ясно колко души са били на борда или тяхната националност.

Полицията е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за установяване на причините за инцидента. Целта на разследването е да се установи дали някой носи наказателна отговорност, каза Чеси.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар