Мощен протест срещу кабинета „Петков“ отново блокира центъра на София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пътно-строителни фирми от цялата страна излязоха в София на втори национален протест с искане към кабинета „Петков“ за изплащане на дължими суми. От Браншовата камара „Пътища“ обявиха, че протести ще има в цялата страна.

В столицата се събраха работници с плакати: „Платете ни се“, „Всеки труд се заплаща“, „Една година обезщетения“, „Няма държава без пътища“, „Няма да се откажем“, „Промяната ни доведе до тук„.

Към протестиращите на жълтите павета пред Народното събрание се присъединиха и камиони.

Движението в района е блокирано, а обстановката в столицата е допълнително усложнена от валежите.

Ето как се очаква да протече протестът и в други населени места:


В Пазарджик ще бъде затворен в 11 часа изхода за магистрала „Тракия“. На това място представителите на фирмите ще започнат да се събират още в 9 часа.

В Пловдив протестиращите се събират на „Коматевско шосе“ до фирма „Юпитер метал“. Пътното платно обаче няма да бъде затворено, тъй като организаторите на протестните действия не са получили разрешение от Общината.

Около 100 души, представители на пътно-поддържащите фирми на Републиканската пътна мрежа в Смолянска област ще протестират на разклона за чепеларското село Проглед по пътя Смолян – Пловдив. Те ще се включат в националния протест организиран от браншова камара „Пътища“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар