Мощен AI се появи, а после изчезна от интернет

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този уикенд в интернет бе пуснат за тестове нов AI модел. Той можеше да се изпробва на уебсайта LMSYS Chatbot Arena, а възможностите му изглежда надвишаваха тези на GPT-4 на OpenAI.

Моделът, известен само като “gpt2-chatbot”, вече е премахнат от сайта и не може да се открие никъде. LMSYS по-късно потвърди в социалната мрежа X, че изкуственият интелект е бил свален поради “неочаквано голям трафик”.

Това съобщение не може да обуздае спекулациите. Мнозина твърдят, че “gpt-2” е ранен, таен преглед на следващия модел на OpenAI. Подхранвайки слуховете, Сам Алтман, главен изпълнителен директор на подкрепената от Microsoft компания, публикува намек за мистериозния модел в понеделник.

Имам слабост към gpt2“, написа Алтман в X без да уточнява нищо повече.

След ограничения период на тестване, тези, които се докопаха до AI модела, изглежда са съгласни, че неговите възможности са впечатляващи, особено за нещо, което можеше да бъде направено извън големите компании за AI.

Итън Молик от Университета на Пенсилвания написа на X, че “изглежда, че е на същото грубо ниво на способности като GPT-4“, след което по-късно предположи, че може дори да е по-добро. Някои изследователи на AI подчертаха способността на gpt2 да решава трудни математически проблеми, които все още спъват други водещи модели на AI.

Мисля, че може да е широк стелт тест на нещо на OpenAI“, каза известният програмист и изследовател на AI Саймън Уилисън пред Ars Technica.

 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар