Война

МО на РФ ликвидира в Харковска област отряд наемници от полска ЧВК

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

«Ракетните войски на въоръжените сили на Руската Федерация в района на Харков ликвидираха отряд наемници от полска частна военна кампания», това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

 

По-рано съобщихме: МО на РФ на публикува кадри от ударите на «Искандер» по учебната база за наемници от ВС на Украйна (и видео)

 

 

Руското министерство на отбраната публикува кадри от работата на оперативно-тактическите ракетни системи «Искандер» (ОТРК) по време на удари по военни обекти на Въоръжените сили на Украйна.

 

Според руското военно ведомство оперативно-тактическата ракетна система «Искандер» е унищожила тренировъчната база за чуждестранни наемници. Ракетата е поразила сградата, където са били разположени наемниците, както и тренировъчната база.

Както заявиха военнослужещите, задачата е била да се използва балистична ракета — благодарение на високата си скорост тя преодолява противоракетната отбрана на противника, а той не разполага със съвременни средства, които да спрат ракетата.

ОТРК «Искандер» (от семейство руски оперативно-тактически ракетни системи: «Искандер-М», «Искандер-К», «Искандер-Е») има висока точност на стрелба на значителен обхват, ефективност на преодоляване на ПРО, способност да се подготви за изстрелване за кратко време, което позволява бързо да се осигури поражението на всяка цел с една самоходна пускова установка с едно изстрелване или залп от две ракети.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че е решил да проведе военна специална операция в Украйна в отговор на молбата за помощ от ръководителите на ЛНР и ДНР.

Петя Паликрушева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар