Мрежата негодува: С тази ограда ли ще спират дивите прасета от Румъния – на идиоти ли ни правят, или пак ще крадат?!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това, което имаме като ограда срещу дивите прасета, идващи от Румъния, както би се изразил Особената форма на главата, е това, което имаме на снимката.

Я кажете сега, тая „ограда“ като от олигофрени ли е правена, или от апаши, дето и от нея краднат?!, риторично пита сайтът “Афера.

Повечето коментари в мрежата са доста саркастични и критични към новото съоръжение, с което властите решиха да спират чумата от Румъния…

А ето информацията за нея:

Започна изграждането на телена ограда по границата с Румъния за ограничаване на риска от африканска чума по свинете, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на заседание на областния координационен щаб в Силистра.

Създаването на щаба е с цел предприемане на мерки за недопускане и ограничаване на заболяването африканска чума по свинете, съобщават от земеделското министерство.

Изграждането на оградата започна на две места, предстои да започне и в трети участък.

“Първоначално смятахме да бъде електропастир, но не е сериозно препятствие за по-силните животни, които като се засилят биха могли да го преминат. Спряхме се на четириредова телена ограда с бодлива тел. Един линеен метър на бодливата тел е 15 стотинки, четири реда са 60 стотинки на линеен метър. Коловете ще бъдат през два метра и половина. Изграждането ще се възложи от трите регионални дирекции по горите, така че очаквам да бъде в много разумни цени и параметри”, обясни министър Порожанов.

Така общата й стойност нямало да надвишава 100 000 лв.

Министърът на земеделието информира, че Българската агенция за безопасност на храните е в постоянен контакт с румънските власти. Всички мерки, които се предприемат са стандартни и са за целия Европейски съюз. Той каза още, че контролът върху движението на животни се докладва както от службите на МВР, така и от гранична полиция.

Факти бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар