МС не признава изборите в Русия, защото избирателите са били лишени от правото да направят информиран избор – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От Министерския съвет излязоха с коментар за президентските избори, проведени в Русия. По-рано днес Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) обяви официално, че президентът Владимир Путин печели петия си мандат с рекорден брой гласове.

“Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия и систематичен натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Нарушенията на гражданските и политическите свободи на руските граждани продължават и се разширяват. Руските избиратели бяха лишени от правото да направят информиран избор”, посочват от Министерския съвет.

Според институцията ни, отказът да бъдат поканени наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е поредното доказателство, че режимът в Кремъл извършва нарушения на поети ангажименти в сферата на европейската сигурност и защитата на правата на човека като нейна интегрална част.

“Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право. България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна”, посочват от Министерския съвет.

“България и българските граждани остават на страната на демокрацията, върховенството на закона и защитата на правата на човека. В този контекст България продължава неотменимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници”, допълват още от институцията. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар