МС реши: Марияна Николова поема организацията на изборите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерският съвет прие решение, с което възложи координацията на организационно-техническата подготовка за парламентарните избори на 4 април на вицепремиера по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

В решението са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката за вота, включително и на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, предвид разпространението на COVID-19.

На министъра на правосъдието Десислава Ахладова е възложено да издава наказателни постановления в случаите на установяване на нарушения на областните управители по Изборния кодекс.

Правителството прие промени в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през 2021 г.

По предложение на министъра на здравеопазването, съгласувано с Централната избирателна комисия, ще се прилага централизиран подход при обезпечаването на изборния процес с всички необходими средства за защита и превенция от COVID-19 (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.).

Централизираният подход ще доведе до по-ефективно разходване на средствата, като Министерството на здравеопазването, чрез регионалните здравни инспекции, ще създаде организация по логистиката и своевременното доставяне на необходимите количества до районните избирателни комисии и секционните избирателни комисии / подвижните секционни избирателни комисии в съответствие с приетия медицински протокол за провеждане на изборите.

Средствата, одобрени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2,947 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар