Мутафчийски: Щаб сме, но не и шпицкоманда, за да неутрализираме Мангъров – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса – ген. Венцислав Мутафчийски, коментира медиците, които открито с еобявяват срещу ваксинациите и дори дават личен пример с отказ да се имунизират срещу COVID-19. 

Генералът бе помолен да изкаже мнението си по темата, а на всички е ясно, че макар да не спомена по име доц. Атанас Мангъров, то именно за него идеше реч в думите на Мутафчийски.

“Макар да се водим щаб, ние не сме военно формированив или шпицкоманда, за да се разправим с хората, които говорят и действат срещу ваксините. Нашата мисия е да акумулираме информация от надеждни източници и да я анализираме, така че да бъд еизползвана в родната действителност. Нашата цел е да превеждаме на разбираем език за кабинета всичко най-важно около коронавируса, за да се взимат нужните мерки. Не ни е работа да неутрализираме хората с различно мнение. Да, те нанасят вреди и то големи, но няма какво да сторим. Вече 10 месеца живеем в тази враждебна среда и то в ситуация на пандемия, когато всяка дума трябва да е на място. Хората, които говорят срещу ваксините и дезинформират по теми около коронавируса имат свои мотиви, които не искам да коментирам”, заяви генералът.

Проф. Мутафчийски посочи и че процесът по ваксинация в България тръгна успешно. Той допълни, че той има “заразителен характер”, при който желаещите да се имунизират стават все повече и списъците им нарастват.

По-остро се изказа по темата за Мангъров друг член на щаба – Ангел Кунчев. “Аз няма да съм толкова мек и дипломатичен като Мутафчийски. Смятам, че дезинформациите за ваксините от страна на колеги лекари са чудовищни неща и трябва да се вземат мерки. Виновни са и медиите, които дават трибуна на такива личности, ако трябва да съм искрен”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар