Мутрата изтреща! Ако в България дойдат натовски войници, ще ги подкрепим и ще се бием срещу Русия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако в България дойдат натовски войници, кораби, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбранителна позиция може да спре конфликта. Ако водим никаква политика, ще претърпим тежки загуби. Това предрече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Френски, американски, каквито и да са тези войници,те са на НАТО. не става дума за наша агресия, а за отбранителен план, уточни бившият премиер.  Ако управляващите имат куржа и волята да подкрепим всяко решение, което гарантира нашата отбранителна сигурност – това не значи да пращаш войски, а съгласно плановете на щаба на НАТО да изпълним съюзническите си договорености,  обясни Борисов.

Нека да не даваме шанс България да бъде третирана като страна, която се колебае. Трябва да бъдем максимално решителни. Тук не става дума за нашите отношения с Русия, вметна експремиерът.

Чакам с дни външния министър както и да се казва, да има активна дипломатическа дейност а тя не отива в Брюксел, разкритикува Теодора Генчовска. Външният министър трябва да е във всяка една критична държава, подчерта Борисов.

Близо 10 милиарда лева и нагоре очакваме от туризъм. Преди конфликт и военни действия ЕК запозната ли е какво ще загубим , има ли компенсаторен механизъм за нас. Ако в нашата партия Томислав Дончев не беше внесъл план за възстановяване на първия ден, в която изтича срока, какво щеше да има сега, върна се назад Борисов.

За ситуацията с газа, Борисов обясни, че тръбите у нас са пълни, а Мариците имат достатъчно въглища. Че министърът на енергетиката е некомпетентен, това го виждат всички, отсъди Борисов.

„Учудваща е некомпетентността – Путин щял да ни спре кранчетата на газа. Та кранчетата са в България“, категоричен бе Борисов и допълни, че „тръбите са пълни с газ“.

„Кражбата в момента страшно ги сплотява, но ние нека се опитаме да защитим църквите, джамиите и синагогите и всички храмове да минат на потребителски ток, защото изнемогват със сметките за ток“, призова бившият премиер.

„Съвсем скоро Балкански поток ще бъде като АЕЦ „Козлодуй“ – ще гарантира националната ни сигурност“, обясни Томислав Дончев.

Учудваща е такава некомпетентност, че Русия ще ни спре кранчетата…. Тя няма интерес да бомбандира този поток.

Ние отремонтирахме старите тръби, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Имаме чудесна газопроводна система.

„Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. метра газ транзит през България. Тя стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България“, обясни Бойко Борисов.

„Освен за България, транспортираме газ и за Гърция, Австрия, Унгария, Босна и т.н. Кранчетата са в България и тръбата е пълна цялата и транзитира. Когато говорим за отбрана, Русия няма интерес да бомбардира този поток. Те пазят и са национална сигурност тези потоци. Освен това ние ремонтирахме и старите тръби и когато трябва да пратим и за Румъния, транзитираме през тях. Ние имаме една отлична газопреносна мрежа“.

Томислав Дончев уточни, че нищо не сме подарили.

„Когато се заговори за Балкански поток, една голяма част на публичния наратив, политици го охулват. Но този проект ще гарантира националната сигурност. Укорът е, че сме подарили една тръба на Путин. Нищо не сме подарили – тръбата е изцяло българска собственост. 2,7 млрд. е инвестицията в тази тръба. Имаме договори за пренос на газ за 9п милиарда, като чистият приход за България е 6 милиара. Това ли е губещ проект?! И други търговци и доставчици могат да транспортират газ през тази тръба, което означава не 6, а 7 или 8 милиарда. Това ли е губещ проект“, пита реторично Дончев. И добави, че само Видин и Смолян не са газоснабдени.

„Ние не сме провалили, провалихме се да го обясним публично“, заяви Дончев.

Заради тази инвестиция България няма проблем с доставките на газ в момента, а даваме и на много други страни. Какъв по-силен аргумент, че оставаме играч на газовата карта, каза Дончев.

Нас никога никой не ни е подкрепял, те винаги бяха на чорчик, наопаки, на инат, въпреки интересите на България. Това е нашето мнение. А сега има лични мнения – премиерът има лично мнение, военният министър има лично мнение, всеки от тях има лично мнение.

Ние сме твърди, а те, ако искат да напуснат НАТО и ЕС, посочи накрая Борисов.

 

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар