Министърът на ИТН Радостин Василев: Game Over (Играта свърши)

Мутрата Руди Гела сам се прехендри от тарикатлък и лакомия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

СКАНДАЛ: Руди Гела се взе за мутра – компрометираният министър нахлул в офиса на ИТН в Плевен с банда авери, плашат и тормозят активисти на партията

Софийска градска прокуратура е получила сигнал срещу Радостин Василев, започнало е разследване за хулиганство и самоуправство срещу министъра на спорта в оставка и отцепилия се от “Има такъв народ” депутат Деян Петков.
В сигнала до прокуратурата се съобщава, че Радостин Василев, бивш областен координатор на “Има такъв народ”, на 19 юни е нахлул в офиса на партията в Плевен с неколцина души, които са се държали нахално и брутално. Според очевидци, спортният министър в оставка и бандата му, са чупили знамена, изчегъртали тапети, потрошили мебели.
В сигнала до районната прокуратура в Плевен, прехвърлен в Софийска градска прокуратура, се съобщава за щети на стойност около 6000 лева, съобщава журналистката Соня Колтуклиева.

 

Тя привежда и разказа за екшъна на член на “Има такъв народ” от Плевен:
“Радостин винаги е претендирал, че сам е финансирал офиса на ИТН в Плевен. Това е лъжа! Договорите за наем, за електричество, за вода и отопление са сключени с ПП “Има такъв народ” и са плащани с пари от партийната каса. То, само това да му беше лъжата!
Сега разбираме от негови телевизионни интервюта и за друга лъжа: той се жалва, че не се е виждал със Слави, а на нас ни обясняваше как му ходи на гости и си пият кафето заедно. Освен това, Радостин заблуждаваше медиите в София, че е личен избор на сестрата на Слави Трифонов. Това изобщо не е вярно! Той си осигури водаческото място в Плевен, благодарение на Виктория Василева, която имаше силни позиции като организационен секретар на партията.
През април 2021 г. настъпи голямо напрежение в областта, когато Радостин ни натресе в листите Венцислав Петков, известен в Плевен като Венци Лихваря и Александър Тодоров, наричан от нас Парашутиста, който дойде от Пловдив, но иначе е от Хасково. Не е вярно, че Деян Петков, мълчаливото момче за всичко на Радостин, е бил общински координатор на Плевен. Той е просто самозванец, никога не е бил избиран от структурите, господарят му го направи народен представител и после си го изтегли като най-жалка пионка.
Ето и някои от най-ярките подвизи на спортния министър:
– назначи Александър Тодоров за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор след голям гаф. Тодоров обяви, че напуска парламента и става шеф на тотото, преди в пленарна зала да е гласувано освобождаването му като депутат. Това предизвика първият голям скандал в 47-я парламент. Чрез пари от БСТ, спортният министър се надяваше да привлече медии, които да го възхваляват.
– Назначи Венцислав Петков за изпълнителен директор на Национална спортна база, който пък назначи съпруга на Виктория Василева за озвучител с месечна заплата от 2520 лева.
– Радостин Василев, Александър Тодоров и Венцислав Петков бяха заснети от папараци да купонясват в скъпарския бар “Мамалука” на Халкидики, докато Асен Василев и Кирил Петков водеха тежки преговори с отцепниците от ИТН, зарязани безхаберно от подбудителя си. От репортерски разкрития, покрай среднощния гуляй, стана известно следното: Радостин Василев е лъгал, твърдейки, че е заедно със съпругата си Нина Петкова в отговор на публикации за раздялата им. Тя отдавна го е напуснала и даже от пролетта вече имат официален развод.
Както написах по този случай: Радостин Василев иска яростно да стане вътрешен министър, за да бъде началник на бившата си съпруга и на настоящия й мъж, които са полицейски шефове.
Но пък днес Николай Бареков разузна, че в несъстоялия се кабинет на Асен Василев, за министър на вътрешните работи се е вписал… Кирил Петков. Тези са такива смешнѝци, Божеее, добре че паднаха под напора на собствената си несъстоятелност!
Днес, от 18:30 часа в Плевен ще се проведе среща на местните структури и симпатизанти с депутати от ПГ на ИТН: Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ива Митева, Любомир Каримански, Христинка Иванова, която огласѝ на 13 юни запис на телефонен разговор с Радостин Василев, който я заплашва, защото е ходила на срещата на Кирил Петков с предателите на Слави в дома на спортния министър до Зоологическата градина в София, но после не се е появила на пресконференцията на отцепниците.
Христинка Иванова се закани да предаде записа в прокуратурата, а Слави Трифонов обяви, че ще съди Радостин Василев за клевета.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар