Мутрата се закахъри за цената на изборите, но не и за корупцията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След 15 часова пауза, премиерът в оставка Бойко Борисов отново се отдаде на монолог във фейсбук. Конкретният повод бе срещата на ЕС в Порто, което не му попречи да се самопохвали и да наругае противниците си. Премиерът в оставка за пореден път се закъхари за цената на изборите, но не отвори и дума за скандалните разкрития за рекет, корупция и издевателства над бизнесмени, направени в комисията по ревизията в парламента вчера.

“Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който 1 г. създава. Гледайки, предполагам, че не се гордее. За тези избори бяха дадени 150 млн.лв. – за машни, за ваксиниране на членовете на избирателните комисии. За 8 работни дни излиза, че това шоу в парламента струва по 19 милиона на ден. Хубаво, че го закриха, защото щяха да фалират държавата”, коментира Борисов. И се възмути, че през юли отново ще бъдат похарчени 100 млн. лв. за избори, после още толкова – за президентския вот през есента. “Когато Европа брои центовете и се чуди как да закърпи положението, ние харчим стотици милиони за шоу, нищо друго”, заяви той. И ни посъветва да си представим какво са тези пари в асфалт, лекари и др.

Борисов отчете две положителни неща в това Народно събрание – промените в Изборния кодекс, въпреки които партията му пак ще се постарае да е първа, и разрешението за ер полисинга.

Премиерът в оставка се похвали, че тестовете на системата за европейски електронен зелен сертификат, в които България се включи, са минали успешно. На 4 май Швеция е разпознала българския сертификат за ваксинация. На 15 май предстоят финални тестове, а от 1 юни сертификатът трябва да започне да действа в ЕС. “България ще е една от първите, които ще се включи”, похвали се Борисов. Той натърти и на рекорда от 37-те хил. ваксинирани на ден у нас, както и на осигурените ваксини за българите – в понеделник очакваме още 300 хил. ваксини, следващата – още 400 хиляди. “Така че всички лъжи една по една отиват в коша. Остава свършеното, направеното и работата”, заключи доволен той.

Той също така съобщи, че индийският премиер Моди му се обадил да му благодари за подкрепата за йогата, която България е оказала.

 

ПЪРВЕНЕЦ

“На срещата в Порто постигнахме исторически успех, за първи път постигнахме ясен ангажимент на лидерите на държавите от ЕС, на ЕК, на ЕП, на всички социални партньори, които подписаха споразумение на социалния ангажимент от Порто. Благодаря, Антонио”, обърна се Борисов към към португалския премиер Антонио Коща. Той изчете и 3-те цели, заложени в приетия Европейски стълб за социални права – до 2030 г. най-малко 78% от наслението от 20 до 64 г. да има работа, поне 60% от всички пълнолетни лица да участвват в поне едно допълнутелно обуечение през година за дигитални умения и броят на хората в риск от бедност и социално изключване да бъде намален с 15 милиона до 2030 г.

Верен на себе си, Борисов се похвали и как това, което вчера е било решено на срещата, “ние започнахме до го правим преди 4 г.”. По думите му ЕС вече е насочил вниманието си не само към възрастните и пенсионерите, но и към децата. “Ние вече върнахме 50 000 деца в училище, които никога преди това не бяха стъпвали в класните стаи, това сега попада в полезрението и на ЕС”, посочи той, пропускайки да отбележи, че не всички от върнатите ученици в момента са задържани там, както и че някои така или иначе щяха да си постъпят в първи клас. “Постигнахме революция в дигитализацията на обучението, само за една седмица превключихме към дистанционно”, отбеляза още той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар