Мутрата се изживява като собственик на държавата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борисов се изживява като собственик на държавата

 

Кабинетът проведе днес дистанционно заседание, а Бойко Борисов качи после клип във „Фейсбук“. Както е известно, той е под карантина заради положителен тест за коронавирус. Клипът е повече от интересен, защото на него с бавна и леко странна интонация министър-председателят хока едновременно президента Румен Радев, подалия оставка шеф на столичното РЗИ Данчо Пенчев, а и вицето си Красимир Каракачанов. От видеото става ясно, че Борисов очевидно е в добро настроение. Вирусът не се отразява на навика му да овиква опонентите по всички направления.

„Пазете се много, щото това си е гадно“ – с този призив на Борисов към министрите започва видеото. И следва: „Спазватейте карантината, защото ви следят, а ние не сме богопомазани като президента Радев, където нашите служби само на него да му дават един ден карантина, сякаш е извънземен. То и затова се разделихме с шефа на РЗИ. Не може да делиш хората на…“, недовършва Борисов. Малко след това продължава: „Това е разликата между Европа и България. Законът е само за тези, които не харесваш. Иначе законът може да си го погазваш, когато искаш – от високата позиция, която заемаш. Затова в Брюксел говорят за борба с корупцията по високите етажи“. В мисловната му верига Радев обитава именно тия високи недосегаеми етажи. После Борисов казва на вътрешния министър Терзийски, че на всеки нарушил карантината му се прави досъдебно производство. Терзийски потвърждава – над 3100 досъдебни производства има в момента. С

След това плавно почва хокане на Каракачанов: „Държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър по всички гарнизони, в нарушения на всички правила“. Вицето отвръща: „Военнният министър не може да забрани на държавния глава да посещава гарнизоните“. Следва дискусия, в която Каракачанов казва за Радев „Как да го изгониш?“. Той и Борисов поясняват, че всеки от тях стриктно е спазвал карантината. „Както виждаш, и аз от петък…“, обяснява Борисов, че никъде не мърда.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар