Мъжът, заплашвал Ива Митева, остава в ареста за постоянно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийският районен съд реши да остави за постоянно в ареста мъжа, заплашвал председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева.

26-годишният Любомир Яков, който преди две седмици беше осъден на пробация за закана за убийство към председателя на 46-тото Народно събрание, беше адържан отново, защото изпратил втори мейл срещу Ива Митева. Заплаха този път е имало и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Прокуратурата поиска съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на Любомир Яков, защото става дума за „опасен рецидив“, тъй като престъплението е извършено, докато той изтърпява присъда от 3 години пробация и 2 години по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“. Ако реши, тя може да назначи съдебно-психиатрична експертиза на 26-годишния мъж.

Според адвоката на Яков времето не е достатъчно за назначаването на експертиза, която е наложителна от състоянието на Яков.

В последната си дума мъжът каза, че е отправил заплахите под въздействието на алкохол и помоли за лечение, заради зависимостта си от алкохола.

Според съда, ако Яков бъде освободен, може да се укрие. Тепърва ще стане ясно дали ще бъде назначена психиатрична експертиза.

Мярката ще бъде обжалвана пред Софийския град съд на 4 ноември.

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар