Мъжът, разлепил некролози на жив магистрат, застава пред съда

Мъжът, разлепил некролози на жив магистрат, застава пред съда

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: Лекс

Мъжът, разлепил некролози на жив магистрат, застава пред съда

Обвиняемият ще отговаря за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото

Софийската районна прокуратура предаде на съд мъжа, който разлепи некролози на живия съдия Станислав Седефчев от СРС. Това съобщиха от държавното обвинение.

Досъдебното производство бе образувано за хулигански действия, извършени с изключителен цинизъм. Образувано бe в началото на месец юли м.г. след сигнал от председателя на Софийски районен съд, че до сградата на съда са разлепени некролози на жив магистрат.

На 12 декември м.г. обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото в сградата на Софийски районен съд на бул. “Ген. Михаил Д. Скобелев”. Той депозирал в деловодството на Софийска районна прокуратура “Искане”, включващо следното текстово съдържание: “..Видях лично как днес около 0 часа и 0 минути съдия Станислав Седефчев възкръсна…убеден съм, че скоро ще се появи на работа…”.

Към депозираното “Искане” били приложени 2 “антинекролози”, на които имало снимка на съдията от Софийски районен съд. На “антинекролозите” пишело “Блага Вест !!!” и “на 12.12.2023 г. възкръсна нашият любим съдия Станислав Седефчев Амин!”, като на горепосочените два “антинекролози” било отбелязано, в долния им десен ъгъл, че били от “Прокуратурата”.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – в сграда на български съд е било демонстрирано неуважение към различни органи на съдебната власт, както и неуважение към човешкия живот. То е извършено с изключителна дързост. Мъжът разпространил видеоклип в интернет платформата, в който било заснето депозирането на “Искането” и на който се виждат и други листа, наподобяващи некролози, със следните заглавия: “Скръбна вест” и с текстово съдържание, съобщаващо за настъпилата смърт на съдията.

Очаква се районните магистрати да определят дата за делото.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар