Мъж от Омуртаг се крил в тайник зад диван, за да не лежи 5 години

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Районна прокуратура-Търговище ръководи досъдебно производство срещу 28 годишен, от Омуртаг, който е бил осъден ефективно, но се укрил в тайник в дома си при опит да бъде задържан с цел привеждане в изпълнение на присъдата.

Мъжът е осъждан многократно като последната му присъда, постановена от Окръжен съд-Търговище, е пет години и шест месеца “лишаване от свобода” при първоначален “строг” режим. Тя е потвърдена от ВКС и е влязла в сила на 9 март 2021 г. Наказанието е било наложено за нанасяне на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, за управление на МПС след употреба на наркотично вещество, и в срок на изтърпяване на наказание “лишаване от право да управлява МПС”.

При опит да бъде задържан с цел привеждане в изпълнение на присъдата на 12 март 2021 г. О.М. се укрил в специално пригоден тайник в дома си в Омуртаг. Той произвел изстрели с газово-сигнален пистолет в опит да осуети задържането си. Въпреки оказаната съпротива е арестуван.

При последвалите действия по разследване на случая у О.М. е открито найлоново пликче, съдържащо хероин с тегло 1,68 грама, намерени и иззети са и 1,62 грама марихуана.

28-годишният мъж е задържан и приведен в следствения арест.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар