Мъж твърди, че е вписан по погрешка в списъка с ранените от автобуса-ковчег

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Български гражданин, който няма нищо общо с катастрофата на македонския автобус на магистрала „Струма“, е бил вписан по погрешка в списъка с пострадалите, съобщи БНТ.

Шади Салех, който е български гражданин, е приет в травматологията на „Пирогов“ заради счупена ръка в събота. Това разказва самият той пред националната телевизия.

Мъжът обясни, че няма нищо общо с катастрофата. Оказва се, че в клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала „Струма“. Салех вече е изписан от болницата.

Това обаче не разплита мистерията къде е 52-ят пътник от автобуса-ковчег. 

Вчера от прокуратурата съобщиха, че при направените аутопсии е станало ясно, че телата на загиналите са 44, а не 45, както първоначално се смяташе. В болница „Пирогов“ настанените са 7. Според граничната проверка на „Капитан Андреево“ в автобуса е имало 52 пътници, а свидетел твърди, че спасените са 8. 

От „Спешна помощ“ обаче са категорични, че са транспортирали седем души от мястото на инцидента край село Боснек до спешната болница в София.

Очаква се българските служби да изискат списък от Северна Македония на пътниците в останалите три автобуса на фирма „Беса транс“, които във фаталната нощ са пътували от Истанбул към Скопие. Възможно е при последната почивка на бензиностанция на магистрала „Струма“, която шофьорите на четирите возила с туристи са направили, един от пътниците на катастрофиралия автобус да се е прехвърлил на някой от другите три автобуса.

В момента разминаването се уточнява по два начина – преглед на записите от охранителни камери на бензиностанцията, както и проверка на информацията за влезлите в България с автобусите през „Капитан Андреево“ и напусналите страната през Гюешево – Деве Баир.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар