Мъка, неистова мъка ме налегна при прочита на творенията Ръбълови

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Причиних си го. Взех, че я прочетох. Мъка, неистова мъка ме налегна при прочита на творенията Ръбълови.

То вярно, копи-пейста е модерен, ама е хубаво и да гледа какво копираш, че иначе излагация става.

Началото общо взето върви мазно, въпреки усещането, че четеш творението на студент първи курс по конституционно право на първото упражнение със задача: „Напишете според вас как изглежда конституцията.“. Ама толкоз си може момчето, сега да не се изсили мозъчно……

Веднага се забелязва, че трите лъва не кефят ГЕРБ и на двата са им теглили ножа. Така, че гербът ще е само едно самотно лъвче на тъмночервен фон /нещо ми напомня една емблема на ВМРО, ама може и да се лъжа/. Тоест, постен ГЕРБ, подобаващ за опосканата ни територия. То направо и овца и хиена можеха да сложат, да отразяват по-пълно обстановката….Сега ще настъпи едно сменяне на печати, знамена, визитки, лога и прочие. Единственото обяснение е, че някой гербоид има фирма за такива артикули и иска да захлеби.

Забелязвам, че главата „Основни права и задължения на гражданите“, каквато има във всички конституции по света още в началото, е шитната в края на произведенийцето, като нещо маловажно и малозначително, след „мащабните“ умотворения Ръбълови по държавното устройство. Прав е Спондж Боб, то гражданите да не се обаждат много, че да не им сложи правата в преходните и заключителни разпоредби.

И веднага отново, и за пореден път виждам основният проблем на Конституцията – в изискванията за избор на народни представители липсва изискването да не могат да се кандидатират освителствани и неосвидетелствани идиоти и депутатите да са завършили поне средно образование. И да се забрани, ако са избрани ментално увредени, да пишат конституции и закони!

Боже, пази България! Става абстрактно и страшно!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар