Мълния: Свалиха Валентин Златев от шефското място в „Лукойл“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Валентин Златев спира да бъде управител на клона на руския горивен гигант „Лукойл“ в България от днес, след като от 2008 година досега той бе начело на компанията у нас.

Вместо него длъжността ще изпълнява 44-годишният Булат Субаев, който преди това в продължение на 8 години е бил генерален директор на „Лукойл ЦИЕ и Белгия“ – дивизията на „Лукойл“ за Централна и Източна Европа, предава „Медиапул“, цитирайки руски медии.

 

Не е ясно какви са причините, довели до рокадата, но според източниците на българската медия причините са вътрешно разследване срещу Златев заради присвояване от негова страна на активи на дружеството в България. Той вече ще бъде само председател на контролния съвет на дружеството.

Според „Медияпул“, разследването срещу Валентин Златев започнало след публикация на „Бивол“ от 2018 година относно скандала с журналистите, които бяха арестувани, докато разследват „Джи Пи Груп“ за схема за печелене на европроекти. В течение на журналистическото разследване са намерени имотни сделки на дружество, близко до Златев, което купувало евтино земя и после я продавало на „Лукойл“ много по-скъпо, за да строи бензиностанции.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар