Мъри не иска да взима заплата, за да има пари за футболистите на Левски – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Треньорът на Левски Станимир Стоилов и асистентите му няма да вземат заплати, за да може футболистите да получат такива, пише „Мач Телеграф“. 

Това е еднолично решение на наставника, който преди да се завърне на „Герена“, бе поставил условие футболистите и служителите на клуба да вземат редовно заплатите си. Очевидно към днешна дата Левски няма достатъчно пари, за да изпълни това желание на треньора. Именно това налага решението на Мъри и щаба му да се откажат временно от заплатите си.

Иначе играчите взеха по една заплата вчера, което вдигна настроението в съблекалнята. Идеята на „сините“ шефове е около Коледа футболистите да бъдат зарадвани с още по едно месечно възнаграждение, за да могат да изкарат добре празниците.

Очаква се Мъри и асистентите му да получат забавените си пари след няколко месеца, когато клубът би трябвало да се изправи леко на крака финансово.

Към днешна дата на „Герена“ има солидна криза, която трябваше да се заличи донякъде още в началото на 2022 година, когато в касата на клуба ще влязат парите от основния спонсорски договор с „Телематик Интерактив България“ ЕАД. 

Дългът към Петър Хубчев и асистентите му обърка плановете на „Герена“. Левски дължи 800 хил. лева на бившите си наставници, а първият транш трябваше да бъде платен преди две седмици. Парите за това идват директно от спонсора, но от бюджета за 2022 година който заради плащанията към Хубчев и компания ще бъде доста изтънен.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар