Мъск бие тревога за американците, какво им готви властта заради мигрантите

Свят, Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американските власти може скоро да започнат да използват американски домове за настаняване на нелегални мигранти. Това каза предприемачът Илон Мъск.

Ето какво се случва, когато ви свършат хотелските стаи. Скоро градовете ще останат без училища. След това ще се преместят в домовете ви“, написа Мъск в X/Twitter. Така той коментира новината, че затварят едно от училищата в Ню Йорк, за да приемат нелегални мигранти.

Труд припомня, че през 2022 г. властите в Тексас, Аризона и Флорида започнаха масово да превозват с автобуси до Вашингтон, Ню Йорк и други големи градове чужденци, влезли в Съединените щати, след като са преминали нелегално границата с Мексико. Така те протестират срещу, според тях, прекалено меката миграционна политика на американския президент Джо Байдън.

По-рано председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк Джонсън нарече катастрофална ситуацията на южната граница на САЩ, през която огромен брой нелегални мигранти влизат в страната. Джонсън е убеден, че проблемът може да бъде решен бързо чрез затваряне на границата, но Байдън отказва да предприеме подобна стъпка. Републиканците в Конгреса свързват въпроси, свързани със затягането на контрола на границата между САЩ и Мексико и ограничаването на нелегалната имиграция с одобрението на допълнителни средства за подпомагане на Киев.

КритичноБГ припомня, че на 27 декември Ройтер съобщи, че хиляди мигранти и кандидати за убежище се придвижват бавно на север през южния мексикански щат Чиапас, надявайки се да достигнат границата със САЩ. Тогава агенцията писа, че никой вече не може да изчисли броят на хората.

Същевременно вчера бе оповестено, че в края на декември секретарят на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ Алехандро Майоркас, който многократно е твърдял, че  „на границата има сигурност“, е пътувал до Мексико с държавния секретар Антони Блинкен, за да моли за съдействие в това, което служители нарекоха „предварителни“ дискусии с президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор за спиране на миграцията. Но очевидно Мексико вече има условия.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар