Мъск интегрира изкуствен интелект в платформата за социални медии “Екс”

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стартъпът за изкуствен интелект “xAI” на Илон Мъск ще бъде интегриран в неговата платформа за социални медии “Екс” и ще бъде достъпен като самостоятелно приложение, съобщи той вчера в публикация, цитирана от Ройтерс.

Милиардерът добави, че стартъпът е пуснал първия си модел с изкуствен интелект – бот на име Грок, след като в петък го е предоставил на всички абонати на “Екс”, които са на план “Премиум плюс”.Стартъпът има за цел да създава инструменти за изкуствен интелект (ИИ), които “да подпомагат човечеството в стремежа му към разбиране и познание”, а ботът Грок е създаден да отговаря на въпроси с остроумие. Мъск, който критикува усилията на големите технологични компании в областта на ИИ като изпълнени с цензура, стартира “xAI, наричайки го “максимално търсещ истината ИИ”, който се опитва да разбере природата на Вселената.


“Грок има достъп до информация в реално време чрез платформата “Екс”, което е огромно предимство пред другите модели”, добави Мъск.

Социалната медия “Екс”, известна преди като “Туитър”, която Мъск притежава, е отделна от xAI, но компаниите работят в тясно сътрудничество. “xAI” работи и с неговия производител на електрически автомобили Tesla и други компании, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица Мъск заяви пред британския премиер Риши Сунак, че според него ИИ е “най-разрушителната сила в историята”. Технологията ще може да “прави всичко” и ще превърне заетостта, каквато я познаваме днес, в нещо от миналото, предположи Мъск на първата глобална среща на върха за безопасността на ИИ в Блечли Парк.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар