Мъск предупреди, че Twitter може да загуби милиарди, не изключи и фалит

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Милиардерът и собственик на Twitter Илон Мъск предупреди служителите си, че компанията може да загуби милиарди долари през следващата година. Според него „фалитът не е изключен“, предаде БНР. Той призова хората да помогнат на платформата да достигне милиард потребители и обяви, че прекратява практиката за работа от дома, като каза, че неявяването в офиса ще бъде равнозначно на уволнение.

Според Мъск, Twitter губи над 4 милиона долара на ден, основно заради отлив на рекламодатели, след като той придоби социалната мрежа.Компанията има 13 милиарда долара дълг, като трябва да плати над 1 милиард долара лихви през следващите 12 месеца. Плащанията надвишават наскоро обявените приходи на фирмата, а миналата седмица предприемачът огласи намеренията си да съкрати служителите ѝ наполовина.


Той обяви въвеждането на абонаментна услуга за социалната мрежа на стойност 8 долара на месец, което позволява на потребителните да получат синя отметка на профила си, гарантираща, че той е истински. Обявено беше и въвеждането на сив етикет за важни акаунти, но Илон Мъск почти веднага премахна това, което доведе до нов хаос.

Проблемите се задълбочиха, още след като малко по-рано редица служители на водещи позиции обявиха, че напускат компанията. Сред тях са основният отговорник по поверителността на информацията и този за спазване на регулациите. Това от своя страна предизвика загриженост от американската Федерална комисия по търговия.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар