Мъск се отказал да купува Twitter поради страх от Трета световна война

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според изтекъл в публичното пространство SMS на Илон Мъск, милиардерът се отказал от покупката на Twitter поради страх от Трета световна война.

Wall Street Journal съобщава, че Мъск направил коментара пред един от кредиторите си от Morgan Stanley на 8 май. Това станало близо 2 седмици след сключването на първоначалната сделка за покупката на социалната мрежа за 44 милиарда долара.Нека забавим темпото само с няколко дни. Речта на Путин утре е наистина важна„, написал изпълнителният директор на SpaceX и Tesla към Майкъл Граймс, ръководител на глобалното технологично инвестиционно банкиране на Morgan Stanley.


Няма да има смисъл да купуваме Twitter, ако сме се насочили към Трета световна война„, допълва Илон Мъск.

Адвокатът на Мъск Алекс Спиро обаче твърди, че текстът е изваден от контекста. Според защитата на Илон Мъск причина за отказа от сделката е проблемът с поверителността на Twitter и големия брой фалшиви профили.

Въпреки това изострената геополитическа обстановка и глобалната икономическа несигурност са добра причина за по-внимателно харчене на ресурси. От тази гледна тока сделката за придобиването на Twitter може би не е направена в най-подходящия за Мъск момент.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар