Мъск след успешната мисия на “Дракон”: Не съм религиозен, но се молех

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не съм религиозен, но се молех – това пък бяха първите думи на Илън Мъск, собственик на компанията, която влезе в историята, когато на 30 май тази година изведе в Космоса астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен на борда на пилотирания космически кораб “Дракон”.

Това беше първото изстрелване на астронавти на НАСА от американска територия от близо десетилетие и първа мисия, с която частна компания изпраща хора в орбита.

Вчера капсулата с форма на жълъд се приводни край бреговете на Флорида в Мексиканския залив. Американското Национално управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство НАСА предаваше на живо заключителния етап от полета на “Спейс Екс”.

“Живеем в трудни времена, в които няма много добри новини. Но това е от нещата, които са универсално добри, независимо къде се намирате на планетата Земя. А това е нещо добро!”, заяви Мъск.

Успешният край на мисията бележи началото на нова ера за американската космическа агенция. Занапред тя ще се възползва от транспортните услуги на частни компании. Целта е икономия на милиарди долари, които могат да се използват за изпращане на хора до Луната и Марс.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар