Мъск: Starlink излиза от бета-фазата след месец

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на SpaceX Илън Мъск обяви, че Starlink – сателитната интернет услуга на компанията – ще излезе от публичната си бета фаза през октомври.

Макар това да е вълнуваща новина, браншът я приема с „едно наум“. В края на краищата Мъск е пословичен със склонността си да пропуска сроковете, които си поставя и обявява публично, предава technews.bg.

В петък Мъск оповести някои новости около мрежата Starlink, която предлага интернет чрез приблизително 1800 спътника на ниска орбита, в любимата си платформа Twitter, но не навлезе в подробности. В отговор на въпрос на потребител относно края на бета-фазата Мъск отговори съвсем кратко: „следващият месец“.

По-рано през годината Мъск посочи, че Starlink „вероятно“ ще излезе от бета-версията си до края на лятото, но този срок е твърде неясен и за мнозина изглежда все по-малко вероятен.

Излизането от бета-фазата би означавало компанията да пристъпи към по-мащабно „официално“ стартиране на услугата в глобален мащаб. В същото време Starlink твърди, че е имала повече от 500 000 заявки още в края на отминалия месец май.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар