Мъск: Tesla ще умре, ако аз не съм ѝ шеф

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Tesla няма пресслужба. Нейният изпълнителен директор Илон Мъск казва, че компанията няма нужда от такъв. Вместо това, подобно на Доналд Тръмп, той използва Twitter за комуникация с обществеността, предава technews.bg.

Скоро предстои да излезе книга – за изпълнителния директор на Tesla. Една от историите в нея е, че през 2016 г. – когато Tesla е в беда – Мъск се е обърнал към Тим Кук от Apple, който, според него, може да иска да купи компанията, пише BBC.

Историята разказва, че Мъск е настоявал като част от сделката да стане главен изпълнителен директор на Apple. Тим Кук му казал къде да върви. В скорошното си Twitter въодушевление Мъск коментира, че няма подобно нещо.

Говорейки за това, че е главен изпълнителен директор на Tesla, той казва: „По-скоро го мразя и бих предпочел да прекарвам времето си в проектиране и инженеринг“. Но защо тогава продължава да е шеф на Tesla? „Трябва – в противен случай, честно казано, Tesla ще умре“.

Tesla е най-скъпата автомобилна компания в света. За някои е поразително, че управлението ѝ не се нрави на Мъск. Наред с това той е шеф и на Space X, която през април получи договор от НАСА за изпращане на хора на Луната, и на The Boring Company, която има за цел да революционизира пътуванията чрез тунели с магнитно-левитационни трасета.

И все пак, през цялото време остава усещането, че административният процес на управление на компанията не го вълнува, даже му е досаден. Навярно това е причината за някои негови стъпки, които вбесяват акционерите, а понякога и регулаторите. Ето, че сега той го каза в почти прав текст – предпочита да се занимава с проектиране и инженеринг.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар