Мъск: X.com официално заменя домейна на Twitter – Технологии

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Милиардерът Илон Мъск обяви в сайта X, че “всички основни системи” на неговата социална мрежа, наричана преди Twitter, “вече са активирани” в домейна “X.com”.

Тази стъпка направи новата му идентичност напълно официална, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Въпреки че черно-бялото лого на X се появяваше на сайта от края на юли, адресът му оставаше “Twitter.com”

X.com беше името и уебсайтът на онлайн банката, основана от Илон Мъск през 1999 г., която по-късно се превърна в услугата за онлайн плащания PayPal.

Мъск е използвал този символ и за аерокосмическата компания SpaceX, холдинга X Corp, който придоби Twitter, стартиращата компания за изкуствен интелект (AI) xAI, представена в средата на юли, и дори за първото име на едно от децата си – момче, наречено X Æ A-12.

Grok, първият генеративен модел на изкуствен интелект от стартъпа xAI, който е замислен като версия, чиито отговори могат да съдържат хумористични реплики, е достъпен от четвъртък в Европа “за абонатите на X Premium”, обяви социалната мрежа.

“След като европейските избори приключат (6-9 юни 2024 г.), ще продължим да внедряваме контекстуални тенденции за всички потребители”, добави тя.

Откакто закупи Twitter през 2022 г. за 44 млрд. долара, Мъск редовно споменаваше за мъглявите си планове да го превърне в многостранно супер-приложение, с финансови услуги, подобно на WeChat в Китай.

От пускането на генеративния интерфейс за изкуствен интелект ChatGPT (OpenAI) тази технология е обект на ожесточена конкуренция между гигантите в сектора, основно Microsoft и Google, но също така Meta (Facebook) и стартиращи компании като Anthropic и Mistral AI.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар